rs
English
Русский
Azərbaycan
Հայերեն
Český
Deutsch
Español
Italia
Polski
Ср̀бија
Български
Tiếng Việt
Türkçe
Kazakh
Kyrgyz
Монгол
ภาษาไทย
O'zbek
Antioksidantni kompleks Formula 3

Antioksidantni kompleks Formula 3

500113
"Antioksidantni kompleks"

Antioksidansi su jedinjenja različite hemijske građe, koja štite ćelijske membrane od štetnih uticaja, koji mogu izazvati preteranu oksidaciju u organizmu.

Odnosno, antioksidansi imaju sposobnost da vezuju slobodne radikale (aktivne nepostojane čestice, koje su sposobne da iniciraju procese peroksidacije) i predstavljaju zaštitnike naših ćelija. Slobodni radikali se neprekidno formiraju u organizmu u rezultatu oksidativno-regenerativnih reakcija u procesu životne aktivnosti, pod uticajem različitih nepovoljnih faktora iz spoljašnje sredine: zagađenja vazduha, radijacije, duvanskog dima, povećanog ultraljubičastog zračenja, stresnih situacija, infekcija,... U organizmu slobodni radikali slabe imuni sistem, oštećuju endotel krvnih sudova, ubrzavaju starenje hrskavice zglobova i utiču na procese prevremenog starenja, što dovodi do rušilačke lančane reakcije, koja podstiče razvoj bolesti i patološke promene. Antioksidansi pomažu organizmu da smanji nivo oštećenja tkiva i ubrzavaju proces ozdravljenja.

U prirodi ima jako puno antioksidanasa. Endogeni se sintetišu u organizmu (ženski polni hormoni, koenzim Q10, fermenti katalaze, glutation peroksidaza,...) Egzogeni antioksidansi prodiru hranom, najjednostavniji i najpoznatiji je vitamin C. Ipak, da bi se izborili s uticajem destruktivnih materija, nije dovoljno prisustvo jednog, dva, pa čak i tri antioksidansa, jer oni deluju kompleksno. Upravo s te pozicije je i stvoren antioksidantni kompleks "Izvori čistoće. Formula 3", u sastavu su svi za normalan život neophodni antioksidansi. Te prirodne materije, koje štite ćelije spolja, iznutra i posebno svaku - na nivou ćelijske membrane, koja je veoma osetljiva na oksidaciju, pružaju "trostruki mehanizam" zaštite:

  • - spoljašnju zaštitu ćelija omogućavaju antioksidansi, kao što je vitamin C, biljni bioflavonoidi (rutin, dihidrokvercetin), a takođe i ekstrakt koštica grožđa, borovnice, kljukve, majčine dušice i zelenog čaja. Oni stvaraju moćnu barijeru oko svake ćelije, vezuju i neutrališu slobodne radikale.
  • - unutrašnju zaštitu ćelijama pružaju antioksidantni mikroelementi kao što su cink, selen, bakar i mangan, a takođe i riboflavin. Oni prodiru unutar ćelije i stimulišu rad zaštitnih unutarćelijskih fermenata, koji kao "klopka" neutrališu slobodni kiseonik, koji se formira unutar ćelija.
  • - jačaju ćelijske zidove i vitamini A i E ih štite od oštećenja, a takođe i likopen, i beta-karoten. Oni prodiru unutar ćelijske membrane i blokiraju destruktivne procese oksidacije, koji mogu dovesti do formiranja opasnih "rupa" u ćelijskim zidovima. Zahvaljujući svom trostrukom efektu "Izvori čistoće. Formula 3" ne samo da čiste organizam od zagađenja, već ga i štite od drugih opasnijih ekoloških faktora savremene gradske sredine.

Odrasli po 2 kapsule za vreme obroka. Koristiti 2-3 meseca, 2-3 puta godišnje.

Pre upotrebe vam preporučujemo da konsultujete lekara.

Mi na društvenim mrežama: