rs
English
Русский
Azərbaycan
Հայերեն
Český
Deutsch
Español
Italia
Polski
Ср̀бија
Български
Tiếng Việt
Türkçe
Kazakh
Kyrgyz
Монгол
ภาษาไทย
O'zbek
Organski kalcijum

Organski kalcijum

500914
Biodostupni kalcijum, vitamin D₃ i izoflavoni soje za jačanje kostiju u obliku tableta.

Snažne kosti u svakom uzrastu! Kalcijum u nekoliko oblika (uključujući helatni u obliku bisglicinata) za maksimalno usvajanje u organizmu, podstiče jačanje lokomotornog aparata. Vitamin D₃, cink i izoflavoni soje omogućavaju direktno dospevanje kalcijuma u organizam i sprečavaju njegov gubitak s godinama. Vitamini B₆, С i К₁, a takođe i mangan i prirodni silicijum rastavića formiraju pouzdan proteinski skelet. U novom obliku, u tabletama, za one koji nisu spremni da piju kapsule!

Kalcijum je najvažniji element vaših snažnih kostiju
Preko 99% kalcijuma, koji se nalazi u čovekovom organizmu se nalazi u koštanom tkivu. Kao glavna strukturna komponenta lokomotornog aparata mora da prodre u organizam u dovoljnoj količini, najmanje 1000 mg dnevno. Teško je uneti neophodnu dnevnu dozu samo pomoću namirnica, s obzirom da uobičajeni neorganski oblik ima nisku biodostupnost i organizam ga loše usvaja. U "Organskom kalcijumu" serije Essential Minerals ovaj makroelement je u obliku nekoliko organskih oblika (uključujući helatni u obliku kalcijum bisglicinata), ima maksimalnu biodostupnost i optimalno se asporbuje u organizmu.

Kalcijum je neophodan ne samo za jačanje kostiju, već i za pravilan rad većine sistema organa. Podstiče normalizovanje tonusa krvnih sudova, odgovoran je za kontrakcije i opuštanje skeletne muskulature, učestvuje u procesima regulisanja uzbuđenja i inhibicije moždane kore.

Ima protivupalna, protivalergijska i antioksidantna svojstva, igra veoma važnu ulogu u aktiviranju hranljivih fermenata i regulisanju zgrušavanja krvi, podstiče povećanu otpornost organizma na uticaj različitih infekcija i toksina.

Zato je tako važno nadoknaditi deficit tog makroelementa i sačuvati njegov balans u organizmu.

U sastavu kompleksa:

  • EKSTRAKT SOJE
    izvor bioflavonoida, koji imaju efekat sličan estrogenu. Izoflavoni soje imaju antioksidantni uticaj (moćniji od tokoferola). Imaju osteogenu aktivnost, koja usporava procese resorpcije kostiju i podstiče povećanje njihove mineralne gustine.
  • EKSTRAKT RASTAVIĆA
    poboljšava metabolizam i cirkulaciju, normalizuje funkcije vezivnog tkiva, sluzokože i zidova krvnih sudova. Predstavlja prirodni izvor organskog silicijuma, koji podstiče jačanje skeleta.

Odrasli po 1 kapsulu 2-3 puta dnevno za vreme jela. Koristiti 3 meseca 2-3 puta godišnje.

Mi na društvenim mrežama: