rs
English
Русский
Azərbaycan
Հայերեն
Český
Deutsch
Español
Italia
Polski
Ср̀бија
Български
Tiếng Việt
Türkçe
Kazakh
Kyrgyz
Монгол
ภาษาไทย
O'zbek
Organski kalcijum

Organski kalcijum

500628
Formula snažnog koštanog tkiva: organski kalcijum, vitamin D3 i izoflavoni soje.

Formula snažnog koštanog tkiva: organski kalcijum za optimalno usvajanje i jačanje skeleta. Vitamin D3, cink i izoflavoni soje omogućavaju direktno dospevanje kalcijuma u organizam i sprečavaju njegov gubitak sa uzrastom. Vitamini B6, C i K1, a takođe i mangan i prirodni silicijum rastavića formiraju pouzdan proteinski skelet.

Kalcijum je mineral, koji ima prirodnu snagu

Preko 99% kalcijuma, koji se nalazi u čovekovom organizmu se nalazi u koštanom tkivu. Ovaj mineral, koji predstavlja najvažniju strukturnu komponentu lokomotornog aparata je neophodan za dobro stanje noktiju i kose, a takođe i za kvalitetan rad nervnog, kardiovaskularnog i mišićnog sistema (kalcijum podstiče očuvanje normalnog tonusa krvnih sudova, odgovoran je za kontrakciju i opuštanje skeletne muskulature, a takođe i učestvuje u procesima regulisanja uzbuđenja i inhibicije moždane kore).
Ima protivupalna, protivalergijska i antioksidantna svojstva, igra veoma važnu ulogu u aktiviranju hranljivih fermenata i regulisanju zgrušavanja krvi, podstiče povećanu otpornost organizma na uticaj različitih infekcija i toksina.

Svakodnevno u vaš organizam mora da prodre 800 mg kalcijuma, što je jako teško obezbediti samo pomoću namirnica. Zato je tako važno nadoknaditi deficit tog makroelementa i sačuvati njegov balans u organizmu.

U sastavu kompleksa:
•  Ekstrakt soje – пpo svojoj strukturi spada u bioflavonoide i ima efekat sličan estrogenima. Izoflavoni soje pružaju antioksidantno dejstvo i po tom pokazatelju su iznad tokoferola. Još jedno važno svojstvo sojinih izoflavona je njihova osteogenska aktivnost, koja slabi procese resorpcije kostiju i povećava njihovu mineralnu gustinu.
• Ekstrakt rastavića – poboljšava cirkulaciju, stimuliše procese metabolizma i funkcionalne aktivnosti vezivnog tkiva, sluzokože i zidova krvnih sudova. Osim toga, rastavić predstavlja prirodni izvor organskog silicijuma, koji podstiče građenje snažnog skeleta.

Odrasli po 1 kapsulu 3 puta dnevno za vreme jela. Koristiti 3 meseca 2-3 puta godišnje.
Mi na društvenim mrežama: